Infiniti Q30

Infiniti Q30

Q30 BIZTONSÁG ÉS IRÁNYÍTÁS

A városban az akadályok gyorsan bukkannak fel. A biztonságot szolgáló korszerű, innovatív berendezésekkel felszerelt Q30 segítségével előre számíthat a veszélyre — így higgadtabban reagálhat.

MANŐVEREZZEN KÖNNYEDÉN

AUTOMATA PARKOLÁSSEGÍTŐ RENDSZER

A Q30 12 szenzora segítségével meg tudja állapítani, hol van neki megfelelő parkolóhely. Aztán egyszerűen használja a sebességváltót, nyomja meg a gombot a megerősítéshez, majd használja a gázpedált és a fékpedált. Q30-a biztonságosan bekormányozza magát a helyre.
Jelentkezzen tesztvezetésre

TOLATÓKAMERA

Nézze meg közelebbről az autó mögötti területet a tolatókamerával. A kamera képe megjelenik a Q30 beltéri kijelzőjén, így Ön magabiztosan tolathat —még ha hátrafele nem is látna pontosan.

PARKOLÓÉRZÉKELŐ

Az első és hátsó lökhárítóba épített szenzorok érzékelik a közelebb kerülő objektumokat*, és ha túl közel kerülnek, a rendszer hangjelzéssel figyelmeztet —így Ön azt is érzékelheti, amit nem lát.


TUDJON MEG TÖBBET A VEZETÉSTÁMOGATÓ TECHNOLÓGIÁKRÓL

PANORÁMA MONITOR (AROUND VIEW® MONITOR) MOZGÁSÉRZÉKELŐVEL

A panoráma monitor madártávlati virtuális képet ad a Q30-ról, így Ön még a legszűkebb helyeken való manőverezés közben is tisztábban láthat mindent. A mozgásérzékelő azonnal figyelmezteti, amint valami a jármű közelébe kerül.

INTELLIGENS TÁVOLSÁG- ÉS SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA

Állítsa be a sebességet és a biztonságos követési távolságot, aztán csak hagyja, hogy az intelligens távolság- és sebességtartó automatika megtartsa, sőt automatikusan szabályozza a sebességet a közúti forgalomnak megfelelően.

INTELLIGENS FÉNYSZÓRÓ

Az intelligens fényszóró úgy csökkenti a szembejövők elvakításának a kockázatát, hogy közeledő járművet érzékelve időlegesen tompított fényre kapcsol. Ha pedig a szembejövő járművek elhaladtak mellette, automatikusan visszakapcsolja a távolsági fényszórót.

ADAPTÍV ELSŐ FÉNYSZÓRÓRENDSZER

Ön nem láthatja, mi várja a kanyar után, a Q30 viszont igen. Az adaptív első fényszórórendszer úgy növeli a látótávolságot, hogy arra fordítja a fényszórókat, amerre a kormány fordul — így Ön messzebbre elláthat a kanyarokban.

HOLTTÉRFIGYELŐ RENDSZER

Növelje meg perifériás látószögét a szenzorokkal, melyek érzékelik, ha valaki belép a holtterébe. Ha sávváltásba kezd, a rendszer látható és hallható jelzéssel figyelmezteti.

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ ÉS SÁVELHAGYÁST MEGELŐZŐ RENDSZER

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és a sávelhagyást megelőző rendszer figyeli az útburkolati jeleket, és figyelmezteti a vezetőt, ha elkezd kisodródni a sávból. Ha a jármű továbbra is távolodik a saját sávjától, a rendszer finoman visszairányítja az eredeti sáv közepe felé.

ÜTKÖZÉS ELŐTTI VÉSZFÉKEZŐ RENDSZER

Ha a rendszer úgy érzékeli, valószínűleg frontális ütközés fog bekövetkezni, fény- és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, valamint szükség esetén részben vagy teljesen aktiválja a fékeket, hogy segítsen a vezetőnek lelassítani a járművet.

Vezetéstámogató technológiáink csak bizonyos Q30-as modellekhez rendelhetők.


TOVÁBBI BIZTONSÁGI FUNKCIÓK

VEGYE ÉSZRE A KÖZLEKEDÉSI TÁBLÁKAT

A táblafelismerő rendszer egy kamera segítségével figyeli a megengedett maximális sebességre figyelmeztető táblákat, majd kijelzi azokat a műszerfalon. Akinél az információ, annál az irányítás.

NE TÉRJEN LE AZ ÚTRÓL

A dinamikus menetstabilizáló rendszer korrigálja az alul- vagy felülkormányozottságot, azáltal, hogy csökkenti a motor sebességét és aktiválja a féket az egyes kerekeken, így segít a jármű kívánt íven tartásában.

Az Infinitimagyaroszág továbbra is biztosítja a modellek elérhetőségét és a hivatalos gyári támogatás által nyújtotta szakértelmet. Az Infiniti Center Budapest márkakereskedés és szerviz, a legkorszerűbb technológiákkal várja ügyfeleit, több mint 400 négyzetméteren, a Budapest XV Városkapu u.1. szám alatt.