A Q60 COUPE ÉS ALFONSO ALBAISA

Egy vadonatúj, modern kupé suhan el a gyarmati épületek mellett a legendás Malecón korzóján. Az INFINITI Q60 ragyogó króm fényezése remekül illik Havanna vibráló stílusához.

Azonban mindez nem egy tipikus jelenet Kuba fővárosában. 58 éve ugyanis ez az első alkalom, hogy egy új, egyesült államokbeli jármű kerül forgalomba Kubában, és hajt végig ezeken a történelmi utcákon.

Az INFINITI vezető formatervezési igazgatója, Alfonso Albaisa számára a Q60 és Kuba nem csak egy egyszerű autós kiruccanásról szól. Mindez egy különleges lehetőség a visszatérésre Alfonso szüleinek szigeti otthonába – egy olyan helyre, amely fontos szerepet játszik Alfonso életében.


"Mi, emberi lények, egyedülálló módon nem elégszünk meg a lábunkkal. Türelmetlenek vagyunk, ezért lóhátra pattantunk. Aztán már túl lassúnak találtuk a lovat is, ezért megalkottuk az automobilt. Az automobil vált a jelképévé annak az emberi vágynak, hogy meghaladjuk a határainkat."

Alfonso Albaisa, a Q60-at megálmodó újító szellemű mérnök

EGY FORMATERV TÖRTÉNETE

Alfonso Albasia építészek és formatervezők leszármazottja. Nagybátyja, Max Borges-Recio az 1950-es évek Kubájának kiemelkedő építészeként jól ismert volt a különböző anyagok és jellegzetes ívek formabontó használatáról – mint ahogyan az a világhírű Tropicana szórakozóhely formavilágában is megjelenik.

A HAGYOMÁNY ÁTÖRÖKÍTÉSE

Az INFINITI vezető formatervezőjeként Albaisa négy olyan nemzetközi stúdiót irányít, amely innovatív utasterek és karosszériastílusok megalkotásáért felel. Albaisa a vadonatúj 2017-es Q60-nal egy teljes mértékben saját stílusára emlékeztető formatervet hív életre.

A Q60: LEGALÁBB ANNYIRA FELKELTI A FIGYELMET, MINT AMENNYIRE GYORSAN SZELI A KANYAROKAT

Merész görbék, mély ívek és hullámzó vonalak fokozzák a Q60 masszív, erőt sugárzó megjelenését. Az olyan jellegzetes elemek, mint az emberi szem alakja által ihletett fényszórók és a duplán ívelt hűtőmaszk összetéveszthetetlen jellemzői az INFINITI-nek. Három turbófeltöltős motor, dinamikus digitális felfüggesztés és közvetlen adaptív kormányzás (Direct Adaptive Steering®) – a profi teljesítmény garantált.

A képen egyesült államokbeli modell látható.