AMI ÖSZTÖNZI LENYŰGÖZŐ TECHNOLÓGIÁINKAT

Eleinte csak egy ötlet volt, egy vázlat - elképzeltük, milyen lett volna, ha az INFINITI hajdani mérnökei az 1940-es években egy elektromos sportautót építenek. A Prince Motor és a korabeli sportautók és repülők által ihletett vázlatok elképesztőek lettek. Olyannyira, hogy úgy éreztük, muszáj, hogy a valóságban is testet öltsenek.

A VEZETÉS ÉLMÉNYÉT MAGASABB SZINTRE EMELŐ TECHNOLÓGIÁK

Az út Önre vár. A vezetés élményét magasabb szintre emelő technológiákkal a legteljesebb mértékben tapasztalhatja meg a vezetés élményét. Vegye át az irányítást a kormányzást támogató fejlett rendszerekkel, amelyeket úgy terveztünk, hogy alkalmazkodjanak a változó körülményekhez. Jobb reflexekkel manőverezhet, és kevesebb erőfeszítéssel terjesztheti ki érzékelését.

KÖZVETLEN ADAPTÍV KORMÁNYZÁS (DIRECT ADAPTIVE STEERING®)

PÁRATLAN PONTOSSÁGGAL VEHET BE MINDEN KANYART. A KÖZVETLEN ADAPTÍV KORMÁNYZÁS TÖBB EZER KIIGAZÍTÁST VÉGEZ MÁSODPERCENKÉNT, ÉS BOROTVAÉLES PONTOSSÁGÚ KORMÁNYKEZELÉST BIZTOSÍT. EZ A VILÁGELSŐ TECHNOLÓGIA KISZŰRI A KORMÁNYON KERESZTÜL ÉRKEZŐ, NEM KÍVÁNT REZGÉSEKET, ÍGY AZ UTAZÁS LEGALÁBB ANNYIRA GÖRDÜLÉKENY, MINT AMENNYIRE LENYŰGÖZŐ.

AKTÍV SÁVTARTÓ RENDSZER

FELKÉSZÜLHET A VÁRATLANRA AZ AKTÍV SÁVTARTÓ RENDSZERREL [*]. A FEJLETT TECHNOLÓGIA ELEMZI AZ ÚTVISZONYOKAT, KÖVETI A SÁVJELZÉSEKET, VALAMINT AZ ÚTFELÜLET ÉS AZ OLDALSZÉL VÁLTOZÁSAIT. A RENDSZER EZEKRE REAGÁLVA APRÓ KIIGAZÍTÁSOKAT VÉGEZ A KORMÁNYVEZÉRLÉSBEN, ÍGY MEGALKUVÁSOK NÉLKÜLI, GÖRDÜLÉKENY VEZETÉSBEN LEHET RÉSZE.

PANORÁMA MONITOR (AVM – AROUND VIEW® MONITOR) MOZGÁSÉRZÉKELŐVEL

MAGASABB SZINTRE EMELHETI A PARKOLÁSI KÉPESSÉGEIT. A NÉGY KAMERÁNAK ÉS A VIRTUÁLIS 360°-OS NÉZETNEK KÖSZÖNHETŐEN A PANORÁMA MONITOR [*] SEGÍT A PARKOLÁSBAN – MÉG A LEGSZŰKEBB HELYEKEN IS. A KÜLÖNÖSEN PONTOS MOZGÁSÉRZÉKELŐ ABBAN A PILLANATBAN FIGYELMEZTET, [*] AMINT VALAMILYEN TÁRGY A JÁRMŰ KÖZELÉBE KERÜL.

PROAKTÍV BIZTONSÁG

Vezetőközpontú szemléletünk ösztönzött minket arra, hogy kiterjesszük a biztonságtechnológia határait. Ennek eredményeként az INFINITI Védőpajzs (INFINITI Safety Shield®) intelligens képességek teljes csomagját kínálja, amelyet úgy fejlesztettünk ki, hogy a vezetés teljesen gondtalan legyen. Az útviszonyok elemzésével ezek a technológiák képessé teszik Önt arra, hogy messzebbre lásson, és gyorsabban reagáljon.

ÜTKÖZÉST MEGAKADÁLYOZÓ TOLATÓRENDSZER

A VISSZAPILLANTÓ TÜKRÖN TÚLRA IS KITERJESZTHETI FIGYELMÉT. AZ ÜTKÖZÉST MEGAKADÁLYOZÓ TOLATÓRENDSZER [*] FIGYELI A JÁRMŰVEZETŐ MÖGÖTTI TERET TOLATÁS KÖZBEN. HA VESZÉLYT ÉRZÉKEL, FIGYELMEZTET, MAJD AUTOMATIKUSAN FÉKEZ, ÉS SEGÍT A BIZTONSÁG MEGŐRZÉSÉBEN.

PREDIKTÍV BIZTONSÁGI TECHNOLÓGIÁK

AZ INFINITI SEGÍTSÉGÉVEL MESSZEBB LÁTHAT, ÉS GYORSABBAN REAGÁLHAT. A PREDIKTÍV RÁFUTÁSOS ÜTKÖZÉSEKRE FIGYELMEZTETŐ RENDSZER [*] KÉT JÁRMŰVEL ELŐRÉBB LÁT, ÉS FIGYELMEZTET A LEHETSÉGES KOCKÁZATOKRA. HA A FORGALOM VÁRATLANUL LELASSUL, AZ ÜTKÖZÉS ELŐTTI VÉSZFÉKEZŐ RENDSZER [*] AUTOMATIKUSAN FÉKEZVE KÖZBELÉP, ÉS LEHETŐVÉ TESZI AZ ÜTKÖZÉS ELKERÜLÉSÉT VAGY ANNAK HATÁSÁNAK ENYHÍTÉSÉT.

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER ÉS SÁVELHAGYÁST MEGELŐZŐ RENDSZER

TARTSA AZ IRÁNYT. A SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ RENDSZER [*] FIGYELMEZTET, HA A JÁRMŰ IRÁNYJELZÉS NÉLKÜL KÖZELÍT A SÁVELVÁLASZTÓ VONAL FELÉ. HA ÉSZLELI, HOGY A JÁRMŰ VÁRATLANUL TÁVOLODIK A SÁVJÁTÓL, A SÁVELHAGYÁST MEGELŐZŐ RENDSZER [*] BEAVATKOZIK, ÉS VISSZATERELI A JÁRMŰVET AZ EREDETI SÁV KÖZEPÉRE – ANÉLKÜL, HOGY ÁTVENNÉ AZ IRÁNYÍTÁST.

VC-TURBO MOTOR

FELFEDEZHETI AZ ÁTTÖRÉST AZ ERŐÁTVITELI TECHNOLÓGIÁBAN. A 2016-OS PÁRIZSI AUTÓSZALONON DEBÜTÁLÓ, FORRADALMIAN ÚJ VC-TURBO MOTOR FOLYAMATOSAN ÁTALAKUL, ÉS IGÉNY SZERINT LENYŰGÖZŐ TELJESÍTMÉNYT VAGY HIHETETLENÜL GAZDASÁGOS AUTÓZÁST KÍNÁL.