INFINITI ÉLETTÖRTÉNETEK - AZ ÍGÉRETES TEHETSÉG

Húsz évvel ezelőtt Alan Geaam Párizs utcáin élt, nincstelenül. Nem beszélt franciául, így nappal építkezéseken dolgozott, este pedig éttermekben mosogatott.

Mikor egy este a főszakácsot kórházba kellett szállítani, Alannek remek lehetősége adódott, ő pedig kapva kapott rajta: a helyébe lépett. Ma saját étterme van, az Alan Geaam, ami nemrégiben Michelin csillagot kapott.

Alan egy Libériában élő libanoni család sarja. Családjával együtt a háború elől Bejrútba kellett menekülnie. A libanoni hadseregben egy ezredes magánszakácsaként kezdett főzni, de formális oktatásban nem részesült. Az ő története a minden nehézség dacára sikerre jutásról szól.

LEHETŐSÉGÜNK NYÍLT FELTENNI NEKI HÁROM KÉRDÉST ERRŐL A HIHETETLEN ÚTRÓL.

1. Hogyan kezdett főzni?

Tíz éves koromtól az apám mellett dolgoztam a vegyesboltjában, tőle kaptam az üzleti érzékem. Édesanyám tanított meg rá, hogyan fejezhetem ki étellel a szeretetemet és törődésemet mások iránt.

Mindig is az volt az álmom, hogy séf legyek. Volt, hogy hat hónapig spóroltam, csak hogy elkölthessek egy vacsorát egy francia étteremben. Tizenkét éve határoztam el, hogy Michelin csillagot akarok szerezni, és azóta ezért küzdök.


"AZÉRT FŐZÖK, HOGY ÖRÖMET OKOZZAK."

Alan Geaam séf


2. Elmesélné a történetét, hogy hogyan jutott ilyen sokra?

Nem volt könnyű belevágni a felnőtt életbe Franciaországban. Nem beszéltem franciául, és sok alantas munkát bevállaltam. Mindig hittem magamban, bíztam a szenvedélyemben. Kitanultam a francia gasztronómia finomságait, és volt szerencsém találkozni pár inspiráló emberrel.

Az előző éttermeimnél konyhaművészetet tanulókat vettem be a csapatba, hogy profitálhassak a technikai tudásukból, amit a saját kreativitásommal és szenvedélyemmel ötvöztem. Így váltam valódi séffé, így szereztem elég önbizalmat ahhoz, hogy a saját nevem kerüljön az éttermeim bejárata fölé.

Régebben azt hittem, Michelin csillagot régi éttermek, előkelő szállodák és az ismert mesterszakácsok tanítványai kapnak. A csillag kellemes meglepetés volt számomra. Jutalom és elismerés, de biztos, hogy még nem állok meg itt!

3. Mennyiben befolyásolja a származása a konyhaművészetét?

Sokáig féltem beleépíteni a libanoni örökségem. De már rájöttem, hogy ennél jobb nem is történhetett volna velem. Már büszke vagyok a származásomra, a történetemre és a gyökereimre.

A konyhám a libanoni ízek és a hagyományos francia gasztronómia fúziója. A specialitásom a gránátalmasziruppal bevont libamájszelet.

Bőséges, megfizethető fogásokat árulok. Örömmel variálom a hozzávalókat, próbálok innovatív lenni.

Ha fel akarom tüzelni az érzelmeket, muszáj kreatívnak lennem; ezért is tudok könnyen azonosulni az INFINITI-vel, és az ő kiválóságra törekvésükkel az innováció fúziója által.